Belföld

Orbán ezzel örömet szerez mindenkinek

Drága lesz, de „mindannyiunk örömét fogja szolgálni” a kormányfő beköltözése a Várba – mondta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

L. Simon László az ATV-nek az urizálásról azt mondta: valóban tartózkodni kell azoktól a dolgoktól, amik joggal idegesítik az embereket, ezért megfontolandó, amit Pokorni Zoltán mondott előzőleg a Hír Tv-nek, hogy a korrupciós vádak miatt már nem fér bele, ha egyes kormánypárti politikusok drága utazásokra mennek, sokmilliós házat építenek. Az államtitkár a  Fidesz alelnökével ellentétben – aki visszafogottságra intette képviselőtársait – ugyanakkor a sajtó felelősségét emelte ki.

Mint mondta: a politikusnak is joga van a magánélethez, a sajtó nagy része viszont bőszíti az embereket, hiszen „nem a politikusok emelgetik fel a karjukat és mutogatják az órájukat, hogy tessék lefotózni, milyen órát örököltem a dédpapától, hanem lefotózzák, és utána nem átallják azt írni, hogy XY Rolex órát villantott”. Ez az emberek hergelése, bőszítése, rossz ösztönökre és irigységre való rájátszás.

L. Simon szerint Giró-Szász András meggazdagodásával sincs gond. Ha vagyonos a politikus az még jó is, mert így a közjó szolgálatára tudja fordítani az idejét. A kormányellenes tüntetések kapcsán L. Simon ismét a sajtó felelősségét emlegette, mert a médiának a kormány programjával, a Budai Vár felújításával kellene foglalkoznia, nem Lázár János órájával hergelni a közönséget, hiszen nem ez a magyar újságírás csúcsa?

Arról, hogy miközben statisztikailag is igazolhatóan nő az országban a szegénység miért kell költeni a budai várnegyedre, L. Simon elmondta: a legtipikusabb baloldali demagógia ez. „Azt is lehetne mondani, hogy zárjuk be a Magyar Állami Operaházat, és azt a 9,3 milliárd forintot amit az Operaház és az Erkel Színház működtetésére akarunk fordítani, inkább osszuk szét a szegények között.” Azzal kapcsolatosan, hogy mennyibe kerül a Karmelita kolostor felújítása, ahová Orbán Viktor és hivatala fog költözni, azt elmondta: „Sokba fog kerülni, de mindannyiunk örömét fogja szolgálni.”

Vágó István az interjúra a Facebook-oldalán úgy reagált, hogy beidézte a Magyar Vizsla egykori számát, amely Gyurcsány Ferenc óráját, öltönyét árazta be, és azt kérdezte L. Simontól – a sajtó hergelése kapcsán – “akkor is ilyen érzékenynek tetszett lenni?”

 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik