Belföld

Bűnpártolással vádolják az Orbán-kormányt

A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt (A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt)
A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt (A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt)

„A kifosztott magyar családok bűncselekmények áldozatai, melyhez asszisztál a teljes kormány”.

A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt elítéli a parlament által megszavazott 256.5 forintos árfolyamon történő forintosítását a devizahiteleknek. Azokban ugyanis „soha nem vett részt deviza, még jogi értelemben sem, mint azt a Szegedi Táblabíróság már kimondta” – emlékeztet a párt. 

A közlemény szerint a héten “devizahiteles” nemzetközi konferencia lesz Cipruson, ahova meghívták Trócsányi László igazságügyi minisztert is, de a párt szerint az igazságügyi miniszter nem megy el. Kásler Árpád, a Haza Nem Eladó Mozgalom Párt elnöke és egyben a hazai legnagyobb devizahiteles érdekvédelmi szervezet vezetője viszont ott lesz.

A Haza Nem Eladó elnöke a párt Facebook-oldalán rendelkezett arról is, hogy amíg távol van egy hétfős vezetői bizottság veszi át az irányítást. Ők döntenek tüntetés vagy más rendezvény megszervezéséről, más szervezetekhez csatlakozásról. Kásler emlékeztetett rá, hogy történelmi felelősség nehezedik a vállukra, hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy a hatalmi visszaélések miatt a kifosztás folytatódik. A pártelnök jelezte, hogy Cipruson mindent elkövet majd egy nemzetközi összefogás megteremtésére.  

Néhány napja a Jobbik tüntetett a forintosítás ellen. Vona Gábor akkor azt mondta, a bankoknak kártérítést kell fizetniük. A pártelnök közölte: bár ismerik az erőviszonyokat, nem adják fel követeléseiket.

Fotó: Facebook/A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik