Belföld

A DK visszaadná a magánnyugdíj-pénztárasok 200 milliárdját

A korábban „zsarolással kikényszerített" 3000 milliárdra nem vállalkoznak, de legutóbb bejelentett „kizsebelést" visszafizetnék, persze csak akkor ha kormányra kerülnek.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a Fidesz “kizsebel” újabb hatvanezer embert azzal, hogy elveszi a magánnyugdíjpénztárakban még meglévő kétszázmilliárd forintot. A DK, ha kormányra kerül, visszafizeti ezt az összeget – mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt elnökségi tagja, Varju László.

A független képviselő úgy fogalmazott: a korábban “zsarolással kikényszerített” 3000 milliárd forint szőrén szálán eltűnt, az államadósság – amelynek csökkentésére akarták fordítani – csökkenés helyett növekedett, a kabinetnek pedig most a megmaradt 200 milliárd forintra fáj a foga.

A 3000 milliárdot egyetlen kabinet sem tudja visszaadni, de a 200 milliárd akkora összeg, amelynek visszafizetésére Varju László szerint egy tisztességes kormány vállalkozhat.

Arra a felvetésre, hogy Gyurcsány Ferenc pártelnök többször is arról nyilatkozott, nem lesz több pénz rövid távon, ezért nem szabad több pénzt ígérni az embereknek, Varju László azt felelte: a mostani bejelentéssel a DK elsősorban a magántulajdon szentsége mellett szeretne kiállni.

Közölte azt is: a DK-ban politizáló független képviselők nem vesznek részt az Alkotmánybíróság elnökének megválasztásáról szóló titkos szavazáson.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik