Belföld

Portik élettársával üzleteltek Rogánék

Feltűnően kedvezményes áron adott el a V. kerületi önkormányzat egy forgalmas helyen lévő, nagyméretű üzlethelyiséget. A vevő nem sokkal később piaci áron továbbadta.

52,4 millió forintért jutott egy 212 négyzetméteres üzlethelyiséghez Pápa Marianne, a Prisztás-gyilkosság miatt fogházra ítélt Portik Tamás élettársa – írja a Blikk. A nő érdekeltségében lévő Classic Immo Kft. 2011-ben, Rogán Antal polgármestersége idején jutott az üzlethez, amiért a lapnak nyilatkozó ingatlanszakértő szerint több mint 120 milliót is el lehetett volna kérni. Ráadásul alig egy év után Pápáék piaci áron tovább is adták az üzlethelyiséget orosz vevőknek.

Korábban a helyiség évtizedeken át a Képcsarnok Mednyánszky-termeként működött, képzőművészek állíthatták ki műveiket. A Képcsarnoktól azonban több pénzt akart az önkormányzat, így menniük kellett.

Zalka Szilvia kerületi sajtóreferens visszautasította azt a vádat, hogy nyomott áron értékesítette volna az önkormányzat az ingatlant. Rogán Antal pénteken azzal védekezett, hogy a jegyző hibázott, törvénytelenségre ugyan nem derült fény, de akkor kezdeményezte a jegyző felmentését bizalomvesztés miatt.

Portik az Energol Rt. alapítójaként volt részese az 1990-es évek olajmaffia-botrányában, majd az olajszőkítés bevételeit az éjszakai életben fektette be. Prisztás József vállalkozó 1996-os megölése miatt felbujtóként első fokon 11 év fegyházbüntetést kapott, de az 1998-as Aranykéz utcai robbantás ügyében is eljárás zajlik ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik