Belföld

Felmondtak az egri kórház orvosai

Többen a rossz munkakörülményekre hivatkoztak, kérdés, hogy biztosítható-e a sürgősségi osztály megfelelő működése.

A konkrét indokok nem ismertek, de a Heol.hu úgy tudja: a nem megfelelő technikai és személyi feltételekre hivatkoztak az egri Markhot Ferenc Kórház sürgősségi betegellátási osztályáról távozó orvosok. Legalább hatan adták be felmondásukat, köztük van az osztályvezető is.

A kórház ügyvezető igazgatója azt közölte a portállal, hogy néhány vállalkozó, közreműködő orvos mondta fel szerződését, akiknek többsége csak egy-egy műszakot látott el, nem teljes munkaidőben dolgozott, döntésüket nem indokolták. A betegellátás nem került veszélybe emiatt – állt a válaszban.

A Heol.hu szerint viszont nehéz eldönteni, hogy ennyire megnyugtató-e a helyzet, csütörtökön délután a kórházban rendkívüli főorvosi értekezletet hívtak össze. A kórház még múlt pénteken közölte a megyei tiszti főorvossal, hogy az osztály működésével kapcsolatban megoldandó kérdések merültek fel, a tiszti főorvos ezért keddre többoldalú egyeztető megbeszélést hívott össze. Ennek során megállapították, hogy válsághelyzet nem áll fenn. A kórház arról tájékoztatta a hatóságokat, hogy saját hatáskörben kezeli a helyzetet.

A portál megkereste aa sürgősségi betegellátó osztály egy korábbi vezetőjét, dr. Valent Mihályt, aki „nem hiszi, hogy ennyi orvos egyszerre tévedhet”. Szerinte példátlan Magyarországon, hogy orvosok csoportosan álljanak fel. 2010 óta csökkentették az orvosi létszámot a sürgősségin, a távozók helyére nem került senki, ennek köszönhető a tömeges távozás – mondta.

A kórházigazgató szerint az osztálynak már van megbízott vezetője is, és sürgősségi szakvizsgával rendelkező orvos is akad az intézményben.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik