Belföld

Pálffy a köztévénél kapott helyet

Az MTVA-tól igazából csak fizetés nélküli szabadságra ment a KDNP-s politikus, de most a képviselői kitérő után mint tanácsadó újíthatja fel a munkaviszonyát – tudta meg a hvg.hu.

A köztévé hivatalos válasza szerint a volt KDNP-s parlamenti képviselő náluk dolgozik. „Pálffy István munkaviszonya a közmédiában akkor sem szűnt meg, amikor képviselőjelölt lett 2010-ben. Jelöltségének bejelentését követően a hatályos jogszabályok szerint fizetés nélküli szabadságot vett ki. 2014 májusában kérte, hogy fizetés nélküli szabadságát fél évvel hosszabbítsa meg az MTVA. 2014 november elejétől Pálffy István a közmédia nemzetközi kapcsolatok területén dolgozik” – derül ki a hvg.hu cikkéből. Az internetes portál úgy tudja főtanácsadóként tartanak rá igényt.

Pálffy egzisztenciális bizonytalansága akkor kezdődött, amikor a 365-ről 199 fősre csökkentett létszámú Parlamentben át kellett adni a befutó helyét Hoffmann Rózsának, és az EP-be sem került be. A kieső kormánypárti képviselőknek azonban eltartott egy ideig, míg helyet csináltak. 136-uk közül csak 8 elhelyezése volt kérdéses egy ideig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik