Belföld

Ónos eső jön a havazás előtt, figyelmeztetés nyolc megyére

Borult, párás, néhol tartósan ködös idő lesz pénteken.Az ónos eső veszélye miatt nyolc megyére és Budapestre figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

A Dunától keletre szórványosan eső, északon és az Észak-Alföldön havas eső, havazás is lehet, mintegy 2 centiméternyi friss hó hullhat. A hőmérséklet csúcsértéke 0 és +7, késő este -1 és +4 fok között valószínű az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint.

Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Pest megyében, valamint a fővárosban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az ónos eső miatt. A jelzett területeken időszakosan előfordulhat gyenge ónos eső, fagyott eső.

Szombaton borult, felhős idő várható, vasárnap sokfelé lesz eső, főleg délutántól. Aztán a jövő hét első napjaiban változhat a csapadék halmazállapota: egyre több helyen lehet havas eső, havazás. Valamennyi előttünk álló napról elmondható, hogy általában 0-8 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, a minimumok pedig -5 és 4 fok között. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik