Belföld

Nagyágyút indíthat Veszprémben a baloldal

Nem szűnik a névdobálgatás az időközi választás kapcsán, az MSZP jelöltje elképzelhető, hogy Mesterházy Attila lesz – írja a Blikk.

Elképzelhető, hogy a szocialisták igazi nagyágyút vetnek be a volt pártelnök, Mesterházy Attila személyében – írja a lap, hozzátéve, hogy végleges döntés legkorábban december közepén várható. Tóbiás József a Népszabadságnak adott interjújában azt mondta, hogy olyan jelöltet szeretnének, aki nemcsak a hagyományos baloldali szimpatizánsok szavazatának megszerzésére képes, hanem a kormányzással valamilyen okból elégedetlen választók megszólítására is. Az MSZP elnöke nevet nem mondott.

A Blikk úgy tudja, igyekeznek felmérni a helyiek körében, hogy ki lenne a legelfogadhatóbb személy számukra, nem akarnak rosszul dönteni a parlamenti kétharmadot eldöntő választáson. – Helyi jelöltet szeretnénk, akinek a személyéről a veszprémiek dönthetnek – mondta lapnak a párt elnökségéhez közeli forrás, arra a kérdésre, lehetséges-e, hogy Mesterházyt indítják a körzetben.

A volt pártelnök a városban nőtt fel, oda járt iskolába, s jelenleg is oda van bejelentve, legutóbb is egykori iskolájában szavazott. Mesterházy csak annyit mondott, hogy többen megkeresték ezzel a kéréssel, döntés még nincs.

Veszprémben idén tavasszal 20 százalékkal nyert a Fidesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik