Belföld

Horváth Csaba elnézést kért a békemenetezésért

Az MSZP politikusa a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén szólt be három civil szerveztenek, a Békementhez hasonlítva őket. Most elnézést kért tőlük.

“Természetesen nem gondolom azt, hogy az Önök valódi szakmai és érdekképviseleti munkát végző szervezetei azonos megítélés alá esnének a Fidesz kampánycélú, ál-civil szervezetével, a Békemenetet szervező CÖF-fel. A félreérthető megfogalmazásáért elnézést kérek” írja a szocialista politikus abbana nyílt levélben, amit a Népszava hozott le.

Horváth Csaba szerdán a Fővárosi Közgyűlésben a BKK beolvadásáról szóló vitában a Critical Massnak, a Levegő Munkacsoportnak és a Magyar Kerékpáros Klubnak a cég megszűntetése elleni tiltakozását “békemenetes szimpátiamegmozdulásnak” nevezte. 

A BKK működésével Horváth Csaba nem elégedett, ezért támogatta a Tarlós istván által javasolt beolvasztást. “Önöknek természetesen kétségbevonhatatlan joguk van ahhoz, hogy bármelyik fővárosi politikust kritizálják vagy támogassák. Ezt én tiszteletben tartom, ugyanakkor le kell szögeznem: nekem nem pusztán jogom, de szakmai kötelességem véleményt mondani” – írta a civileknek címezve. A levél végén elnézést kért tőlük, mert nem gondolja úgy, hogy egyenlőségéjelet kellene tenni a CÖF és az ő tevékenységük közé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik