Belföld

Török Gábor szerint Orbán-Simicska párharc lesz Veszprémben

Alig 24 óra alatt gondolta meg magát a választási indulásról a politológus. Kifejtette, miért.

Török Gábor azt írja, rengeteg üzenetet kapott azóta, hogy bejelentette: mégsem vesz részt a veszprémi időközi választáson, miután kiderült, hogy Simicska Lajos is ringbe szállhat a parlamenti képviselői helyért. Bár még nem egyértelmű, hogy a Közgép-vezér valóban megmérettetné magát, Török szerint megváltozott a mérkőzés: szerinte Simicska akár közvetlenül indul, akár valakit indít, akár valakivel valamilyen formában megállapodik, a választás már biztosan az Orbán-Simicska harcról fog szólni, noha nagyrészt a nyilvánosság számára nehezen érzékelhetően.

A politológus Facebook-bejegyzésében azt írja: átgondolta, hogy helyes-e, ha ebben a játszmában a „pályán van” és arra jutott, hogy nem. Szerinte kicsit sem azért, mert félne ettől, hanem azért, mert ez nem az ő mérkőzése és azt feltételezi, hogy a következő időszak eseményei igazolják majd döntését.

Török Gábor még vasárnap, az újpesti időközi választás estéjén vetette fel, hogy elindulna a februári veszprémi parlamenti képviselő-választáson. Szerdán a Jobbik jelezte: ha Török Gábor megméreti magát, nem indítanak jelöltet és választóikat az ő támogatására kérik fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik