Belföld

Borongós idővel megyünk a télbe

Marad a párás, ködös, borús idő a következő napokban, a hétvégén csak az északi országrészben várható némi eső, havas eső. A jövő héten már havazhat.

Csütörtökön túlnyomóan borult lesz az ég, csak átmeneti időszakokra csökkenhet a felhőzet. Párás lesz a levegő, elsősorban keleten ködre is számítani kell. Helyenként jelentéktelen szitálás, a délelőtti órákig ónos szitálás is előfordulhat. Estefelé délnyugaton kisebb eső lehet – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Intézet. Napközben 1 és 6, késő este -2 és +4 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken északon várható eső, havas eős, máshol borult marad az ég. Nagyjából hasonló hőmérsékleti értékekkel számolhatunk, mint csütörtökön.

A hétvégén szinte egymást másolják a napok az időjárás tekintetében: marad a felhős idő, hajnalban néhány fokkal fagypont alatt, napközben 0 és 6 fok közötti értékekkel.

December első napján, hétfőn túlnyomóan borult lesz az ég. Egyre több helyen ered el az eső, délnyugaton, nyugaton havas eső, havazás is várható. A keleti szél olykor megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -4, +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +5 fok között alakul. Kedden szórványosan várható havazás, néhol havas eső.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik