Belföld

Goodfriend pulykázott

André Goodfriend, amerikai szóvívő (André Goodfriend, amerikai szóvívő)
André Goodfriend, amerikai szóvívő (André Goodfriend, amerikai szóvívő)

Az amerikai ügyvivő kést ragadott.

Az amerikai ügyvivő szerdán a Gundel étteremben vesz részt egy hálaadás napi szakmai rendezvényen, amelyet a Magyar Baromfi Termék Tanács (BTT) és a Magyar Pulykaszövetség tart. Az esemény előtt André Goodfriend már igazolta, hogy jól bánik a késsel. A nagykövetség Facebook-oldalán mutatta be a helyes szeletelés fortélyait.

Mindeközben a BTT arra emlékeztet, hogy november negyedik csütörtöke az Amerikai Egyesült Államokban a hálaadás napja (Thanksgiving Day). A karácsony mellett az egyik legnagyobb családi ünnep, amelynek fő fogása a pulykasült már évszázadok óta. A világ legnagyobb pulykafogyasztó nemzete az USA, ahol a hálaadás a pulykafogyasztás szempontjából is kiemelkedő jelentőségű: a pulykafogyasztás egyharmada a hálaadáshoz kapcsolódik.

Magyarországon tradicionálisan nem kapcsolódik ünnephez a pulykahús fogyasztása, a hazai vásárlók is szeretik a pulykát. Magyarország évi 5,5 kilós egy főre eső fogyasztással a világ harmadik legnagyobb pulykahúsfogyasztó nemzetének számít. A tapasztalatok szerint a hazai piacon is nőtt a pulykatermékek iránti kereslet a korábbi várakozásokhoz képest, de különösen az export javított a magyar pulykatermelés idei helyzetén – írta a szakmai szervezet.

Erdélyi István, a Magyar Pulykaszövetség elnöke a második hálaadás napi konferencián úgy vélte, a baromfitenyésztési ágazat, a tojástermeléssel együtt, a legnagyobb mértékben fog hozzájárulni a Föld népességének teljes értékű állatifehérje-ellátásához, megelőzve még a szarvasmarha-tenyésztést is, a hús- és tejtermelő kapacitásával együtt. Mint mondta: az utóbbi években végzett ágazati összehasonlító vizsgálatok szerint a baromfiiparág költség és egészségügyi szempontból is a leghatékonyabb állatifehérje-termelő ágazattá vált a világon. 

Az ünnepséggel egybekötött szakmai rendezvényen M. André Goodfriend, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetségének ideiglenes ügyvivője reményét fejezte ki, hogy az elkövetkező években bővül majd az Egyesült Államok és Magyarország közötti agrár-együttműködés.

 

 

Fotó: Facebook/ US Embassy Budapest

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik