Belföld

Fodor egyből Lázár barátjához irányítaná a pénzt

A liberális képviselő szerint felesleges jogi trükkök mögé bújtatni a korrupciót, amikor mindenki világosan látja, hogy a kétharmad mire használja a jogalkotást.

A Liberálisok szerint nincs más célja a trafiktörvény dohányelosztókat létrehozó intézkedésének, mint a Fidesz-közeli vállalkozások kifizetése. Ezért Fodor Gábor módosító javaslatot nyújtott be a parlamentnek, mert szerinte teljesen felesleges jogi trükkök mögé bújtatni a korrupciót. A képviselő a törvényi adminisztráció csökkentése, a felesleges közvetítőhálózat beiktatásának elkerülése és a Continental-csoport tehermentesítése érdekében fordul javaslattal a törvényalkotókhoz.

A „bonyolult alibi-törvény” helyett olyan jogszabály elkészítését javasolja Fodor, mely a dohánykereskedelemből származó nyereséget egyszerűen átutalja a Continental-csoport számlájára, amit Lázár János barátja, Sánta János irányít. A javaslattal Fodor a trafikmutyi, a törvényalkotás és a Fidesz működésének teljes abszurditására akarja felhívni a figyelmet.

A Fidesz törvényjavaslatának lényege, hogy május elsejétől dohánykiskereskedelmi ellátó jönne létre. A trafikok ettől kezdve csak ettől az ellátótól rendelhetnének dohányárut. A koncesszióban csak olyan cég nyerhet, amely legalább 15 éve dohány-nagykereskedelemmel foglalkozik, soha nem volt félmillió forintnál nagyobb köztartozása és 2005 óta nem büntették meg 20 millió forintnál nagyobb összegre. Ez kizárja a BAT és a Philip Morris pályázatát, de lehetővé teszi a Continental győzelmét – áll a Liberálisok közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik