Belföld

Megérkezett az első hó

A gyenge hidegfront északkeletre meghozta a havazást, így a Mátrában és a Kékesen is megjelentek az első hópelyhek – írja az Időkép.

Északkeleten kedd, éjfél után a Kékesen és a Mátra egyes területein már havazik, ez a kékestetői webkamerán is látszik, de az Időkép egyik olvasója is küldött már egy friss fotót az eseményről.

Kelet-északkelet felől fokozatosan szivárog be a hidegebb levegő, amely egy érkező gyenge hidegfront csapadékmezejével párosítva havas esőt, hószállingózást, elsősorban az Északi-középhegység térségébe kisebb havazást is hoz. A magasabb területeken 1-2 centi friss hólepel is kialakulhat.


Fotó: Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szerdán gyengén és erősebben felhős időszakok és területek váltakoznak. Csupán északon, északkeleten fordulhat elő hószállingózás. Mérsékelt marad a délkeleti szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +3, -5 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 6 fok között alakul.

Csütörtökön keleten, északkeleten még lehet akár több órás napsütés is, de az ország többi részén az éjszaka képződött köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet nem oszlik fel. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -3, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 6 fok között alakul.

Pénteken túlnyomóan borult, párás, néhol tartósan ködös időre van kilátás. Szórványosan előfordulhat kisebb eső. A szél gyenge marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -2, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 6 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik