Belföld

Legyilkosozta a KDNP-s Rubovszky a HVG-t

A parlament folyosóján a szegénység növekedéséről érdeklődött a hvg.hu riportere. "Maguk gyilkosok" - mondta neki Rubovszky, de csak azért, mert rosszul érezte magát.

A hvg.hu csak egy közelgő videós riport bevezetőjeként tette fel azt a pár másodperces videóját, amelyben arra vártak reakciót a kormánypárti képviselőtől, hogy amióta a hatalmat gyakorolják, azóta nőtt a szegénység Magyarországon. A KDNP-s Rubovszky György csak ennyit felelt: „Én nem tudom megérteni. Maguk gyilkosok.”

A KDNP közleményben segített értelmezni képviselője szavait. A történet a következő: Rubovszky György megbetegedett, ennek ellenére hétfőn és kedden is részt vett az ülésnapon a parlamentben. “Lázasan, legyengülve érkezett a parlamenti kupola előtti átjáróhoz, ahol a hvg.hu riportere útját elállva kérdéseket tett fel neki. Rubovszky György jelezte az újságírónak, hogy nem szeretne nyilatkozni, mert rosszul van. A videó készítőjét ez nem érdekelte, és még további kérdéseket tett fel az ülésterembe igyekvő képviselőnek, aki immár a sokadik erőszakos megszólításra reagált úgy, ahogyan az a videóban látható” – magyarázza a kisebbik kormánypárt Rubovszky furcsa reakcióját. “Félreérthető és a szövegkörnyezetből kiragadott szavai természetesen nem az újságírót kívánták minősíteni, hanem rossz egészségi állapotára utalva hangzottak el” – tudható meg az MTI-hez eljuttatott KDNP-s közleményből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik