Belföld

Főnökei elégedettek Goodfrienddel, nem rendelik haza

Az amerikai külügyi államtitkár szerint André Goodfrienddel kifejezetten elégedettek főnökei: a közmédia információival szemben nem hívják haza decemberben.

Thomas Meliával, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes külügyi államtitkárával készített interjút az ATV, amelyből kiderül: kacsa a hirado.hu értesülése, miszerint André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének megbízott ügyvivője év végén búcsút mondana Magyarországnak.

Melia szuperlatívuszokban beszélt Goodfriendről, aki szerinte egyike a leglenyűgözőbb, legtekintélyesebb diplomatáknak, főnökei pedig nagyra értékelik budapesten végzett munkáját.

 

Ahogyan korábban megírtuk: a hirado.hu hétfőn azt közölte, hogy az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét már decemberben hazahívhatják. A portál szerint Goodfriend „feltűnően sokszor jelent meg a baloldali és liberális körökhöz köthető belpolitikai eseményeken”.

Ezzel az állami média arra célzott, hogy az ügyvivőt a kormányellenes rendezvényeken való részvétel miatt támadták, illetve részt vett baloldali és liberális értelmiségiek és politikusok találkozóján, noha jelen volt a Békemeneten és részt vett a Fidesz pártalapítványának összejövetelén is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik