Belföld

Javaslatokat fogalmaztak meg a diákok

A köznevelési államtitkár szerint le kell fordítani a jogszabályokat „diáknyelvre”.

42 pontos ajánlást fogalmaztak meg a hétvégén Székesfehérváron megrendezett Országos Diákparlament résztvevői, melyet vasárnap személyesen adtak át a köznevelésért felelős államtitkárnak, Czunyiné Bertalan Juditnak. Az államtitkár egyeztetésre hívta a diákparlament képviselőit.

Czunyiné elmondta, hogy személyes ügynek tekinti, hogy a diákokat érintő szabályozásokat „lefordítsák diáknyelvre”. A diákok által átadott javaslatok közt szerepel az iskolai menza kérdése, az intézményfenntartás napi feladatai, az iskolaigazgatók és diákönkormányzatok közti együttműködés.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere is élt egy javaslattal, miszerint a Megyei Jogú Városok Szövetségében alakuljon egy testület, melyen belül a városvezetők és a városokban működő diákönkormányzatok elnökei egyeztethetnek aktuális kérdésekről.

Cseh Barnabás pannonhalmi diák az MTI-nek elmondta, hogy kezdeményezték a diákönkormányzatok egyetértési és véleményezési jogainak tisztázását és azok elismerését, a megfelelő kommunikáció kialakítását a felvételire készülő diákság és az egyetemek vezetőségei közt, valamint az infrastrukturális fejlesztéseket, részben a mindennapos testnevelés megvalósítása érdekében is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik