Belföld

Visszanyal a fagyi a KDNP-nek

Van, aki a templomokat záratná be vasárnap. De ne kapjanak a szívükhöz, még többen vannak, akik a képviselőket zárnák be a hét minden napján.

A Magyar Ateista Mémbázis nevű csoport is feltette a kérdést, hogy fontos-e a családdal töltött idő. A közösség szerint igen, ezért helyesnek tartják, hogy minél több lehetőségük legyen erre vasárnap. „A templomok vasárnapi zárva tartásával a ministránsfiúk és a családos papok is a szeretteikkel tölthetnék ezt az időt. A családoknak pedig mit sem kellene törődniük azzal, hogy a hét utolsó pihenőnapján is korán keljenek, hiszen fáradtan és bűntudattal telve oly keveset ér a családi együttlét” – írják.

A kezdeményezők arra is választ akarnak kapni, hogy hová lesz a templomokban vasárnaponként keletkező extraprofit és nem lehetne-e ezt a pénzt inkább megtartani a családok költségvetésében.

De még mielőtt bárki megrökönyödne azon, hogy egy újabb, néhány száz fős támogatottságú mikroközösség akar beleszólni abba, mit csinálhatnak vasárnap és mit nem, konszenzusos javaslat is körvonalazódik, miszerint az ötletelő képviselőket kéne bezárni a hét minden napján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik