Belföld

A szociális és gyermekvédelmi területtől vont el pénzt a kormány

A gyermekvédelmi és szociális területtől vett el 182 millió forintot a kormány, hogy a kimagasló sportolókat legyen miből támogatni. 

A Szociális és gyermekvédelmi, gyermekjóléti feladatellátás és irányítás intézményei költségvetési kategóriából vont el pénzt a kormány, hogy a “kimagasló sporteredményeket” jutalmazza – írja a 444.hu. Az erről szóló, tegnap este kijött kormányhatározatot itt találja. 

És ha sport: több mint 500 módosító javaslat érkezett a jövő évi költségvetéshez, ezek közül több is a sportra összpontosítana nagyobb összegeket. Németh Szilárd, Csepel előző polgármestere például javaslatában 400 millió forintot fordítana a Csepeli Birkózó Club csarnokának felújítására. Indoklásában úgy fogalmaz, hogy az ingatlanon az utóbbi harminc évben semmilyen felújítást nem végeztek, a városrész korábbi szocialista vezetőinek ugyanis a “legatyásítás” volt a célja. Frakciótársa, Szatmáry Kristóf pedig kereskedelempolitikai kormánybiztos 150 millió forinttal megnövelné a Budapesti Vasutas Sport Club támogatását, a tömeg- és versenysport, valamint az utánpótlás-nevelés fejlesztése érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik