Belföld

Már nem életveszélyes a kiégett ház az Andrássyn

250 millió forintos ráfordítással végeztette el az önkormányzat a munkákat. Kezdődhet a védeőszerkezet építése.

Befejeződtek az Andrássy út 83-85. alatt található épület közvetlen külső és belső életveszély-elhárítási munkálatai – tájékoztatott Terézváros önkormányzata közleményében.

Mint írják, a vállalásnak megfelelően mintegy 250 millió forintos ráfordítással elvégeztették mindazokat a munkákat, amelyek elengedhetetlenek voltak ahhoz, hogy elkezdődhessen a kormányzat által megbízott Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ segítségével a műemléki épületet a további állagromlástól megóvó védőszerkezet építése.

A csütörtökön történt műszaki átvételt követően a terézvárosi önkormányzat átadja az épületet a társasháznak és megkezdődhet a védőszerkezet megépítése.

A terézvárosi önkormányzat minden lehetséges módon segítette a július 15-ei tűz károsultjait, már a tragédia napján gondoskodott a fedél nélkül maradt lakók elhelyezéséről. Alig két hét alatt gondoskodott a családok lakhatásának hosszabb távon is megnyugtató rendezéséről – áll a közleményben.

Hassay Zsófia, Terézváros október 12-én újraválasztott polgármestere, az új képviselő-testület megalakulásakor megerősítette, hogy az önkormányzat mindaddig gondoskodik a július 15-ei tragikus tűzeset károsultjainak lakhatásáról, illetve járul hozzá lakhatási költségeikhez, ameddig nem költözhetnek vissza otthonukba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik