Belföld

Áll a bál a több százmilliós mezőtúri beruházásnál

Leállíttatta a polgármester a városközpontban nyáron megkezdett beruházás több építkezését, mert a polgármesteri hivatal műszaki szakemberei szerint a kivitelező cég nem a terveknek megfelelően végezte a munkát. A kivitelező levonult az érintett munkaterületről.

Herczeg Zsolt (Fidesz) polgármester az MTI-nek azt mondta, a kiváló minőségben azt kell kivitelezni, amire európai uniós forrásból támogatást nyertek, mert a város nem mindennap jut ilyen lehetőséghez. Ezzel szemben azt tapasztalták, hogy a település egyes részeire szánt díszburkolatot nem a terveknek megfelelően rakják le – indokolta a döntést. Mint hozzátette, a problémára többször is felhívták a kivitelező figyelmét, ám lényeges változás nem történt, azt pedig nem hagyhatták, hogy már az első télen felfagyjon a burkolat.

Egyelőre csak leállíttatták a munkálatokat, a kapcsolatot nem szakították meg a céggel, azóta is egyeztetnek, ugyanakkor vizsgálják a műszaki ellenőr felelősségét is – jelezte Herczeg Zsolt.

Mezőtúr központjában az önkormányzat pályázata nyomán teljes egészében uniós támogatással kezdődött meg a 447 millió forintos fejlesztés; a beruházástól a település idegenforgalmi vonzerejének növelését is várják. Turistacsalogatóként például a város egy frekventált helyén hagyományőrző közösségi szolgáltatóházat alakítanak ki, míg a városi strandfürdő fedett uszodája új épületrészt kap, amelyben egy-egy gyermek- és gyógymedencét alakítanak ki. Kívül-belül megszépítik a helyi védelem alatt álló, a városi színházteremnek helyet adó épületet, míg a belvárosi közterek, járdák és sétányok új burkolatot kapnak. Megújítják továbbá a zöldterületeket, ahol egységes arculatú utcabútorokat tesznek ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik