Belföld

„Szupercsapat” támad a korrupcióra

Szövetséget hoz létre a volt NAV-os Horváth András olyan „nagyágyúkkal”, mint az olajbotrányt kirobbantó Karancsi Tibor vagy Hadházy Ákos, a szekszárdi trafikmutyit leleplező egykori fideszes.

A Korrupcióellenes Szövetség megalakulását várhatóan pénteken jelentik be, a szervezet az ATV értesülései szerint egyesületi formában fog működni.

Részt vesz a kezdeményezésben Karancsi Tibor volt rendőr, aki az 1990-es években az olajügyek kirobbantásában játszott kulcsszerepet, valamint Jávor István, aki az ELTE docenseként tanulmányozza a korrupciót, munkáját az Egyesült Államokban díjjal ismerték el. A csapat tagja lesz Hadházy Ákos egykori fideszes politikus, a szekszárdi trafikmutyi leleplezője és Vágó Gábor, aki az LMP-t hagyta ott, hogy „utcai harcosként” szálljon szembe a korrupcióval. Beszáll Vancsura István ügyvéd is, aki a NAV-nál főosztályvezető volt.

A csapat azt akarja elérni, hogy mindenki védelmet kapjon, aki a nyilvánosság elé akar állni a magyarországi korrupciót leleplező információkkal. A védelem azt jelenti, hogy nyilvánosságot, jogi segítséget és ha szükséges, anyagi támogatást biztosítanak ilyen helyzetekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik