Belföld

Kerényi Imre: Igyekszem kibírni. De nem mindig sikerül

Kerényi Imre (Kerényi Imre)
Kerényi Imre (Kerényi Imre)

Frankón nem értjük ezt a kuplerájt. A belvárosi önkormány hétfőn zárt ülésen leváltotta Kerényi Imrét a helyi tévé felügyelőbizottságának éléről, és az új polgármester tesóját ültette a havi 350 ezer forintos fizetéssel járó székbe. Aztán szerdán közleményt adott ki a testület, melyben tudatja, "adminisztrációs" hiba történt, vissza az egész, a következő ülésen választanak igazi fb-vezetőt. Erre mi az imént felhívtuk Kerényit, s kértük, vágjon rendet a kaoszban. Kiderült, semmi se úgy van, hanem amúgy. Kerényi állítja: továbbra is övé a pozíció. Villáminterjú Hamburgból a miniszterelnöki főtanácsadóval.

Leváltották vagy lemondott?

Nem váltottak le és nem mondtam le.

Akkor mi a megoldás? Az a hír, hogy az V. kerületi önkormányzat hétfőn zárt ülésen menesztette önt a kerületi City Televízió felügyelőbizottsága éléről, és Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester Gábor nevű testvérét ültette a helyére.

Nem igaz a hír.

Egy-két napig biztosan igaz volt, hiszen tegnap este közleményt adott ki a kerület. Ezt: „Belváros-Lipótváros képviselő-testülete új tagot jelöl a City Televízió felügyelőbizottságának élére. Az alapító okirat aláírásánál észleltük az adminisztrációs hibát, amelyet természetesen mihamarabb jelentünk a cégbíróságnak. A következő testületi ülésen a képviselő-testület dönt az új elnök személyéről. A képviselő természetesen addig semmilyen, a tagsággal kapcsolatos díjban nem részesül. A cég törvényes működése továbbra is biztosított.” Ön érti ezt?

Tudtommal továbbra is én vagyok a City tévé felügyelőbizottságának elnöke.

A közlemény új elnökről beszél, aki, ha jól hüvelyezem a szöveget, mégsem a polgármester bátyja, sőt nem is ön. De még az sem világos, hogyan lehet „adminisztratív hibával” leváltani bárkit, pláne egy Kerényi Imrét, és hogyan lehet „adminisztratív hibával” kinevezni valakit, pláne egy tesót. Ön érti?

Nem tudom, pontosan mi történt, egyébként is most Hamburgban tartózkodom. Ismétlem: tudtommal továbbra is én vagyok a City tévé felügyelőbizottságának elnöke.


Fotók: Berecz Valter

Mitől ilyen biztos ebben? Felhívta Rogán Antalt, hogy „Tónikám, mi a túró történik ott nálatok”, a főnök pedig pikk-pakk rendet tett?

Miért hívtam volna Rogánt? Szentgyörgyvölgyi Péter a polgármester.

De Rogán a főnök. Nem?

Rogán Antal a volt polgármester.

Kit hívott fel?

Beszéltem azzal, akivel kellett, tájékozódtam, és azt az információt kaptam, hogy továbbra is én vagyok a City tévé felügyelőbizottságának elnöke.

Ebbéli minőségében kérdezem, szakmai ügyben. Juhász Péter – aki ugye Szentgyörgyvölgyi Péter balos kihívója volt a múlt hónapi önkormányzati választáson – arra panaszkodik, hogy elfogult a kerületi televízió. Állítja, míg a Fidesz polgármesterjelöltje tizenkilenc sikerhírben szerepelt a tévé szeptemberi tizenöt adásnapján, addig ő, mármint Juhász csupán egy darab „semleges riportban tűnt föl”, további kétszer pedig „negatív összefüggésben mutatták”. Ha igaz a statisztika, ön szerint nem aggályos ez a szerkesztési mód?

Fejlemény: szorulhat a jegyző

Rendkívüli képviselő-testületi ülést kezdeményez Juhász Péter belvárosi képviselő annak érdekében, hogy visszahívják a City TV FB-elnöki posztjáról Szentgyörgyvölgyi polgármester testvérét. Bővebben itt.

Juhász Péter sajátos jellemű személy, nincs vele dolgom.

A felügyelőbizottsági elnöknek feladata foglalkozni szakmai kérdésekkel?

Bármely cég felügyelőbizottsági tagjának az a feladata, hogy őrködjön a cég törvényes működése felett.

Na de ön nem jogász, hanem színházi- és sajtószakember. Kibírja, és nem szól bele a szakmai kérdésekbe?

Igyekszem kibírni. De nem mindig sikerül.

Juhász Péter észrevételéről mit gondol?

Nincs dolgom sem Juhász Péterrel, sem az észrevételeivel.

Önt a zártan ülésező testület hétfőn, miközben ezek szerint tévedésből, papíron és ideiglenes leváltotta a tévé felügyelőbizottsági elnöki posztjáról, egy füst alatt kinevezte a Belváros-Lipótvárosi Cigányzenekar Nonprofit Kft. felügyelőbizottságának élére. Ezt a posztot is megtartja?

Nem. Én a City tévé felügyelőbizottságának elnöke voltam, s maradok.

Semmi köze a cigányzenekarhoz?

Nem tudok arról, hogy én lennék ott a felügyelőbizottsági elnök.

Káosz. És mi újság a Magyar Krónikával?

Köszöni, remekül van, pár napja jelent meg a hatodik számunk.

Életben marad a lap?

Miért ne maradna?

Az induláskor a főszerkesztő arról beszélt nekünk, hogy ha túl keveset adnak el a lapból, néhány szám után “kiosonnak a piacról”.

Szó nincs erről. Sőt, azzal büszkélkedhetünk, hogy legutóbb mindössze ezernégyszáz példány volt a remittenda a kinyomtatott tízezerből.

Tudni, hogy több ezer példányt ingyen küldenek állami intézményeknek. A múlt hónapban hány példány fogyott újságárusnál? Tán ez a mérvadó adat.

Hamburgból nem tudok erre a kérdésre válaszolni.

Mit csinál Hamburgban?

Azt vizsgálom, milyen létesítményeket lehet a vízre telepíteni.

Budapest belvárosa is belakná a Dunát?

Erről egyelőre nem beszélek.

Csak azt árulja el, belvárosi  feladatot hajt végre vagy miniszterelnöki főtanácsadói minőségében vizsgálódik?

Ez az a pont, amikor el kell köszönjek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik