Belföld

Rezesova az ítélet megtámadására készül

Felülvizsgálati kérelmet akar beadni a négy ember halálát okozó autóbaleset miatt jogerősen kilenc évre ítélt Eva Rezesova.

A Blikk úgy tudja, Rezesova és ügyvédje ki akar használni minden jogorvoslati lehetőséget Magyarországon, ám egyelőre semmilyen papírt nem adtak be. A szlovák nőnek volt olyan terve is, hogy kérvényezi börtönbüntetésének Szlovákiában történő letöltését, de a lap szerint egyelőre nem készült ilyen kérelem. Az újságnak a család képviselője úgy nyilatkozott, az ítélet írásbeli indoklását nem kapták még meg, de a szóbeli indoklás tartalmaz olyan elemeket, amelyek támadhatóak.

Rezesovát szeptemberben ítélte jogerősen kilenc év börtönbüntetésre a Budapest Környéki Törvényszék. A nő jelenleg a Gyorskocsi utcai börtönben van, és a jogerős bírósági ítélet ellenére sem rendelkeztek még az ítélet letöltésének helyéről.

A végzetes baleset 2012 augusztusában történt az M3-as autópályán. Az ittas nő egy kocsinak ütközött, hátulról szaladt bele a járműbe, amely így nekicsapódott a szalagkorlátnak. Az autó kigyulladt, benne négy utasával. Hárman bennégtek a kocsiban, negyedik társukért küzdöttek az orvosok, de két nappal később ő is meghalt a kórházban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik