Belföld

Jobbik: a kormány a hátországát juttatja extraprofithoz

A Jobbik szerint a kormány a lakosság és a vállalkozások kárára erősíti meg saját hatátországát a kedden elfogadott, 2015-ös adótörvénnyel. A párt még az RTL-t is védelmébe vette a maga módján.

A parlament kedden elfogadta a jövő évi adótörvényeket, ezzel kapcsolatban szólalt meg Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese. Sajtótájékoztatóján arról beszélt: a kormány a lakosságot és a vállalkozásokat sújtó extraterhek formájában gondoskodott a költségvetés bevételi oldaláról, ezzel együtt viszont arról is, hogy a saját gazdasági hátországát kormányzati eszközökkel, protekcionista módon pluszbevételhez juttassa.

A politikus több, szerinte homályos ügyet is megemlített, például, hogy csak Andy Vajna és Szima Gábor cégein keresztül lehet online kaszinót működtetni. Korábban Hegedűs Lorántné, szintén jobbikos képviselő is nehezményezte az online kaszinókról szóló törvény Vajnára szabását.

 

Volner szerint az adózást illető átalakítások nyertese a CBA és a hasonló helyzetű áruházláncok, a dohánykereskedelem területén pedig olyan peremfeltételeket alakítottak ki, ami nyomán a külföldi dohánygyártókat brutális közteherrel sújtják, míg a kormánnyal jó viszonyt ápoló magyar gazdasági szereplőnek ehhez képest alig kell adóznia. A központi dohányellátó szintén a Fideszhez köthető cégek profitjának növelését garantálja – értékelt Volner János.

A jobbikos politikus szerint a kormány a saját tetszése szerint osztja újra a médiapiacot, s személyre szabott jogalkotással ró ki extraadókat, amelynek “riasztó példája” az RTL-t terhelő mérték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik