Belföld

Bedurvul az ősz

Kiadós esők mellett továbbra is enyhe időre számíthatunk kedden, a héten fokozatosan egyre hűvösebbek lesznek a napok.

Kedden nyugatról kelet felé haladva sokfelé várható kiadós eső, zápor, miközben délnyugat felől megkezdődik a felhőzet gyors ütemű felszakadozása. Estefelé a Dunántúlon azonban ismét kialakulhat zápor, akár egy-egy zivatar is. Többfelé megerősödik a szél. Délutánra 8 és 16 fok közé melegszik a levegő, délnyugaton lesz a legmelegebb – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Szerdán főként a középső és keleti tájakon alakulhat még ki eső, zápor, nyugat felől azonban szakadozni fog a felhőzet. Késő délutántól megélénkül az északnyugatira forduló szél, a csúcshőmérséklet pedig 8 és 13 fok között alakul.

Csütörtökön nyugaton várható több napsütés, kelet felé haladva ugyanakkor több lesz a felhő, a Tiszántúlon kisebb eső is kialakulhat. Többfelé megerősödik az északi-északnyugati szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Pénteken és szombaton csendesebb, nyugodtabb késő őszi időre van kilátás. Hajnalonként már gyengén fagyhat, és napközben is 10 fok alatt marad a hőmérséklet. Hajnalonként pára, köd is képződhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik