Belföld

A következő tüntetésen már a jövő is szóba kerül

Az iWiW alapítója hisz abban, hogy alulról építkező alternatívára van szükség. A szerveződések összefogására internetes felületet indít és egy élhető ország vízióját is megfogalmazzák majd.

Az egykor sikeres magyar közösségi portál alapítója azt írta, a korábbi tömegtüntetéseknél lelkesítő volt a szervező csoportok elkötelezettsége, kooperatív és konszenzuskereső attitűdje, melynek folytonossága azonban a legutóbbi rendezvény előtt megtörni látszott, ezért nem vállalt szónoki szerepet. Ennek ellenére azonban örült, hogy több tízezren tüntettek hétfőn. Felhívta a figyelmet arra, hogy több tízezer embert összehívni óriási felelősség, tudni kell, hogy miről akarnak beszélni, mit üzennek és azt is, hogy mivel küldjék a tüntetőket haza, ez viszont nem sikerült maradéktalanul.

Kifejezetten üdvözölte viszont a NAV-botrányt kirobbantó Horváth András és az olajügyeket feltáró volt rendőr, Karancsi Tibor kezdeményezését, amit az állami korrupcióval szemben felszólaló emberek védelméért hirdettek meg és mélyen egyetért azzal a törekvéssel, hogy a jelenlegi rendszerrel szemben új alternatívát kell kialakítani.

„Ehhez arra van szükség, hogy a hasonló területen tevékenykedő szereplőket összefogó fórumok jöjjenek létre, amelyek kidolgozzák az állam kontrollálásának normáit, és egy optimális adórendszert. Mert olyan országban szeretnék élni, ahol adózni nem ciki, hanem erény, és ehhez beépített garanciákra van szükség: átláthatóságra és nyilvánosságra” – közölte.

Január 2-án az Operaház előtti nagy rendszerellenes tüntetés harmadik évfordulóján ismét tiltakozó megmozdulást szerveznek. Itt már nem csak a rendszerrel szembeni elégedetlenségnek kívánnak hangot adni, hanem annak is, hogy milyen értékek mentén, hogyan képzelik el azt az országot, amiben élni mindenkinek jobb lenne, mint most. A társadalmi kezdeményezések segítésére Várady egy új közösségi portált is elindít aznap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik