Belföld

Orbán Viktor és a csodazongora

Éjszaka, az üres Zeneakadémia nagytermében mutatták be Orbán Viktor miniszterelnöknek azt a zongorát, amelynek kifejlesztésére 126 millió forintot kapott a Zengafons Kft. az Új Széchenyi Tervből, és a projektet a Magyar Nemzeti Bank is támogatta.

Orbán mellett – az Index szerint hat héttel ezelőtti, titokban szervezett –  eseményen ott volt felesége, Lévai Anikó, a kormányból például Balog Zoltán humánerőforrás- és Varga Mihály gazdaság miniszter, L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár és Andy Vajna filmügyi biztos, illetve üzletemberek.

A hangszer különlegessége többek között a speciális húrokban és a különleges dizájnban rejlik; a nagyközönség számára januárban mutatják be. A hangszer várhatóan több tízmillió forintba kerül majd, és nemzetközi hangversenytermekbe szánják.

A Zengafons Kft.-t egyébiránt 2012-ben alapították, és Komoróczki István volt  gazdasági minisztériumi államtitkár vezetése alatt, valamint részben Járai Zsigmond feleségének, Kis Mariannának a tulajdonában áll. 

A hangszeren kisebb koncertet adott a megjelenteknek Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész, utána a jelenlévők ki is próbálhatták a zongorát. Arról nincs információ, hogy ezt Orbán Viktor megtette-e.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik