Belföld

Orbán: jön a szociális szférában dolgozók életpályamodellje

Jövőre megalkotják az ágazatban dolgozókkal egyetértésben a szociális ágazat életpályarendszerét - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés hétfői ülésén. A miniszterelnököt az azonnali kérdések órájában faggatták.

A kormányfőt a témáról a jobbikos Sneider Tamás kérdezte, aki kifogásolta a dolgozók alacsony bérét. Orbán Viktor azt hangoztatta: 2010-ben azzal a céllal kezdték meg a kormányzást, hogy a közjó érdekében dolgozók élethelyzetén javítsanak, azonban a gazdaság fejlődésének ütemében csak lépésekben tudnak haladni: elsőként a pedagógus életpálya-modell bevezetése történt meg, jövőre az egyenruhások követik őket és megkezdődtek az egyeztetések a szociális ágazatban is. A kormányfő emlékeztetett: az ágazati bérpótlék a jövő évi költségvetési javaslatban is szerepel, bár szerinte  nem ez lesz a végleges megoldás.

Az ülésen Orbán Viktor gratulált Ózd jobbikos polgármesterének és három testőr is beszabadult a padsorokba, a mozgalmas parlamenti napról élőben itt közvetítünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik