Belföld

Értelmiségi „házibuliban” fakadt dalra az amerikai ügyvivő

Az Egyesült Államok ideiglenes ügyvivője is részt vett a Bitó László lakásán tartott összejövetelen.

Bitó László az 1956-os forradalom egyik helyi vezetőjeként fogságba esett, majd szökése után Amerikába menekült, ahol a New York-i Columbia Egyetemen jelentős orvoskutatói karriert futott be. Az 1990-es években hazatelepült Budapestre, majd a tudományos pályától a közélet felé fordult, rendszeresen jelennek meg írásai. Lakásán rendszeresen tart értelmiségiek és politikusok részvételével összejöveteleket.

A szombat esti összejövetelen André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti ideiglenes ügyvivője is megjelent – tudta meg az ATV.hu. Az értesülést maga Bitó László is megerősítette a portálnak. Arról nem érkezett hír, hogy miről esett szó az ügyvivő jelenlétében, azt viszont több forrás megerősítette, hogy jó hangulatban telt a rendezvény, ahol Goodfriend még dalra is fakadt.

Ez egyébként annyira nem meglepő a diplomatától – gyakran vesz részt zenei rendezvényeken, tavaly a Külügyminisztérium jótékonysági koncertjén is énekelt. Szeptemberben például egy countryzenei fesztiválon zsűrizett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik