Belföld

Élőlánc: sürgősen sutba kell dobni a megszorítási terveket

A Fidesznek nem volt választási programja, hárommondatos társadalmi szerződéssel nyerte el a választók bizalmát – közölte a szervezet.

A kormánypárt a „Magyarország jobban teljesít”, az „Újra rezsicsökkentés” és az „Elszámoltatjuk a bankokat” üzenettel nyert választást, ebből következik minden, amit a társadalom elvár – írja közleményében az Élőlánc Magyarországért. A szervezet szerint ha Magyarország jobban teljesít, akkor további sarcra nincs szükség. Ha újra rezsicsökkentés, nem növekedhetnek a társadalom terhei sem nyíltan, sem burkoltan. Így mindazokat a megszorítási terveket, amivel a kormány előhozakodik, sürgősen sutba kell dobni, ha ezt nem teszi, akkor a szerződés érvénytelen és a magyar társadalom megvonja a bizalmat a kormánytól – írták.

A devizahitelesek terhei alig csökkentek, az ügyben hozott döntés a bankoknak kedvez – közölték. A magyar adófizetők pénzét, a földeket, trafikokat, tőkejövedelmet nagyüzemi módon csatornázzák az oligarchák és a multik hálózataiba.

Az Élőlánc úgy véli, mélyebben kell elemezni azt a hírt, hogy a magyar gazdaságot stabilnak értékelik külföldi elemzők, mert ennek az eredménynek a forrása a legszegényebb milliók megsarcolása, a kiszolgáltatottak rabszolgamunkája. A szervezet támogatja azokat, akik megelégelték a hazugságokat, a korrupciót és a tömegek kifosztását – közölte az ökopárt.

Az Élőlánc Magyarországért égisze alatt a tavaszi önkormányzati választásokon olyan jelöltek indultak, mint a NAV-botrányt kirobbantó Horváth András vagy a földmutyik miatt államtitkári posztjáról lemondott Ángyán József.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik