Belföld

Deutsch Tamás volt barátnőjének lakását vette ki a kormányhivatal

Deutsch Tamás volt barátnőjének budapesti lakását vette bérbe a szegedi székhelyű  Csongrád Megyei Kormányhivatal. A szervezet szerint a bérleti szerződést az elhúzódó fővárosi vezetői továbbképzések és a gazdaságosság indokolták.

Saját kabinetfőnökével kötött bérleti szerződést a Csongrád Megyei Kormányhivatal akkori elnöke, B. László. A bérbeadó nem más, mint Deutsch Tamás egykori barátnője, ma a kormányhivatal vezetője: Juhász Tünde – írja az Index.

B. Nagy László 2013 januárjábanszerződött Juhásszal, az 50 négyzetméteres újlipótvárosi lakást határozatlan időre vette ki, bár a hivatalnak nincsen fővárosi illetékessége. A bérlemény 150 ezer forintba került havonta, a szerződés szerint ügyviteli célokra választották az ingatlant.

 

A kormányhivatal tájékoztatása szerint a bérleti szerződés 2014 áprilisáig élt, jelentős közpénz-megtakarítást eredményezve, ugyanis a bérleti díjban a lakás használatán és a rezsin kívül még egy fedett parkoló használata is benne foglaltatott. A fővárosi albérletre szerintük a vidéki vezetők budapesti továbbképzése miatt volt szükség. Ezek gyakran elhúzódnak, ezért indokolt egy rendezett szálláshely biztosítása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik