Belföld

Autós tüntetés: lebénult Budapest

autós tüntetés (autós tüntetés)
autós tüntetés (autós tüntetés)

A Szolidaritás autós tüntetést tartott, a belváros főbb közlekedési útvonalait lezárták. A BRFK "percről percézte" a menetet.

A Szolidaritás az orbáni gazdaság- és társadalompolitika, valamint a korrupció ellen tüntet a péntek délutáni forgalom lassításával. A mozgalom szerint hatalomra kerülése óta „az Orbán-kormány cinikus, korrupt, és módszereit tekintve nem demokratikus kormányzást folytat”. Politikája miatt a társadalom egyre inkább kettészakad, milliók élnek a szegénységi küszöb alatt.

„Miközben az állami média a kormányzat sikereit zengi, a 2015-ös évre vonatkozó költségvetés tervezete jelentős mértékben lefaragja a szociális kiadásokat, miközben többet költünk stadionokra, mint az egyetemekre.”

A kormányzat az oktatási rendszer átalakításával újabb árkokat ás az esélyegyenlőség útjába, az országban akkora mértéket öltött a gyermekszegénység, hogy már Romániát is megelőzzük, “a hatalom által támogatott korrupció bűze pedig nem csak bennünket fojtogat, de már a tengerentúlon is érzik a szagát”.

.

A rendszerváltáskor Magyarország nyugatra tartott, most az Orbán-kormány politikája orosz befolyási övezetté teszi ismét hazánkat, nemzetközi megítélésünk egyre romlik, távolodunk természetes szövetségeseinktől, Európától. Távolodunk attól a szövetségtől, ahová népszavazás útján csatlakozni kívántunk.

A BRFK tájékoztatása szerint péntek délután egy és négy között forgalomkorlátozás lesz Budapest belvárosában. Egy időre lezárják az I, II, V, VI, VII, VIII, IX, XI, XII, XIII és XIV kerület egyes részeit.

Tájékoztatás a fővárosi demonstrációról (BRFK percről perce) 


A folytatás itt!

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tudatta az MTI-vel, hogy a demonstráció miatt délután Budapest belvárosában több útszakaszon is ideiglenes forgalomkorlátozásra kell készülni. 13 és 16 óra között – a tüntetés útvonalán 5-10, nagyobb létszám esetén 10-15 perces lezárások lehetnek. A résztvevők száma és a lezárások függvényében több tömegközlekedési eszköz közlekedése is módosulhat.

A rendezvény résztvevői a Hősök tere, Oktogon, Nyugati pályaudvar, Jászai Mari tér, Margit híd, Margit körút, Széll Kálmán tér, Batthyány tér, Fő utca, Clark Ádám tér, Lánchíd, Széchenyi tér, József Attila utca, Károly körút, Múzeum körút, Fővám tér, Szabadság híd, Gellért tér, Bartók Béla út, Villányi út, BAH-csomópont, Hegyalja út, Erzsébet híd, Id. Antall József rakpart, Carl Lutz rakpart, Dráva utca, Dózsa György út, Hősök tere útvonalon haladnak majd.

A BKK kéri, hogy aki a lezárások ideje alatt a belvárosban közlekedne, a felszíni járatok helyett válassza a kötött pályás járatokat, elsősorban a metrót. A demonstráció miatt esetlegesen változó aktuális közlekedési helyzetről a BKK a Facebook-oldalán  folyamatosan tájékoztatást ad.

 

Olvasói sztorik