Belföld

A Közgépnek adta el házát Vida Ildikó

Vida Ildikót 2010. június 28-án nevezték ki az APEH élére, majd július 7-én – a NAV létrehozását irányító kormánybiztossá való újabb kinevezése napján – adta el háromszintes, máriaremetei házát a Közgép ingatlanfejlesztő cégének.

Az atlatszo.hu cikkében felfejti a budai luxusingatlan történetét. Azt írják: a 689 négyzetméteres telken álló épület a ’80-as évektől egy magánszemély és a III. kerületi Tanács tulajdonában állt, majd 1999-ben a tulajdonjog felerészben Halasi Tibor, felerészben pedig Vida Ildikó tulajdonába került. Egy évvel később a már APEH-elnök Vida Ildikó cserével lett az ingatlan teljes jogú tulajdonosa, a cégtisztségei kapcsán a cégjegyzékbe bejegyzett címeként is a Tamara utca 19. szerepelt. A tulajdoni lap szerint 2010. július 7-i dátummal vette meg a Közgép-Ingatlanfejlesztő Kft. Vida ingatlanát.

A NAV-vezér rendszeresen nem nyilvános tartalmú vagyonnyilatkozatot köteles tenni, az első ilyen bevallás benyújtására 30 napja volt 2010-es kinevezése után. Hogy a budai luxusingatlan piaci árnak megfelelő értéken jelent-e meg, azt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tudná megmondani, ha Vida Ildikó esetében a törvényes forrásból származó jövedelemmel nem magyarázható vagyongyarapodást érzékelne és vagyongyarapodási vizsgálatot indítana a munkáltatói jogok gyakorlójaként. Vida Ildikó egykori háza ma gazos, elhanyagolt – írja az oknyomozó portál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik