Belföld

A DK az Európai Néppárttal fegyelmeztetné Orbánt

Vessék be tekintélyüket annak érdekében, hogy a Fideszt letérítsék a korrupció, a hazugság és a demokrácia lebontásának útjáról – ezt kéri a párt.

Levélben fordult az Európai Néppárt elnökéhez és a szövetséget alkotó pártok vezetőihez a Demokratikus Koalíció, melyben azt kérik, vessék be tekintélyüket a Fidesz intézkedései ellen. Azt várják, hogy az Európai Néppárt vizsgálja felül a Fidesz tagságát és nyilvánosan nyilatkoztassa Orbán Viktort, hogy milyen lépéseket tesz, végső esetben pedig zárják ki a Fideszt.

Arról, hogy a miniszterelnök az Egyesült Államok által átadott iratot fecninek nevezte, azt mondta, ezt minimum udvariatlannak szokták a diplomáciában tartani, de mivel ő nem diplomata, megengedi magának azt a kifejezést is, hogy ez egy bunkó megfogalmazás volt. Az Egyesült Államok által választott közlési mód elfogadott a diplomáciában, ugyanúgy hivatalosnak számít, mintha a papírokon pecsét lenne – mondta. A dokumentumot ugyanakkor nem tartják teljesnek, azt is elképzelhetőnek tartják, hogy az amerikai fél konkrét neveket is társított az egyes ügyekhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik