Belföld

Lendvai: a Jobbik internetben is jobb

A Jobbik jelenleg nemcsak az interneten jobb, hanem kisközösségeknek helyi szociális rendszereket tart fenn, így jobban jelen van a kisemberek életében – idézi a hvg.hu a az MSZP volt elnökét, aki Szanyi Tibornak és a pártvezetésnek is odaszúrt párat a Belvárosi Liberális Klubban lezajlott pódiumbeszélgetésen.

„Az halál, hogy miközben a civilek tüntetnek, a Jobbik szereli a kertkaput, mi unalmas taggyűlésen vitatkozunk” – fakadt ki Lendvai Ildikó a klub beszélgetésén.

Szerinte az ellenzéknek most nem kormányprogramot, hanem ellenzéki programot kell írni. Úgy látja: a parlament eljelentéktelenedik, az „internetes véleményközösségeknek” viszont hegemón szerepük lesz. A Jobbik jelenleg nemcsak az interneten jobb, hanem kisközösségeknek helyi szociális rendszereket tart fenn, így jobban jelen van a kisemberek életében – derül ki a hvg.hu beszámolójából.

Lendvai úgy véli, ha a kormány valóban be akarja vezetni a prezidenciális rendszert, akkor a szocialista politikusoknak ki kell vonulniuk az Országgyűlésből. A politikus Bokros Lajos támogatása kapcsán odaszúrt Tóbiás József pártelnöknek is. Lendvai szerint ugyanis hiba volt, hogy a „ha ló nincs, szamár is jó” elve alapján álltak hozzá a főpolgármester-jelölthöz.

Szanyi Tibor botrányai kapcsán pedig elmondta: „Filmszakadás kellett, hogy legyen nála – már ahhoz is, az kell, hogy a gój motorosokkal szóba álljon az ember.”

A politikus szerint a parlament eljelentéktelenedik, az „internetes véleményközösségeknek” viszont hegemón szerepük lesz. „A jövő az interneté, de ez a mi politikánkba nincs bekalkulálva, a Jobbikéba sajnos igen” – figyelmeztetett. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a kistelepüléseken a Jobbik helyi szociális rendszereket tart fönn, például aktivistái „kerítést szerelnek” – azaz a párt jelen van a kisemberek mindennapi életében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik