Belföld

Dohányadó: az államtitkár családjának 12 trafikja van

Az új, dohányipart megsarcoló különadó épp a trafikosokat nem érintené. A javaslatot benyújtó Szatmári Kristóf családjának összesen 12 nemzeti dohányboltja van.

Ahogyan korábban megírtuk: a 2015-ös adócsomagba bekerülhet egy új sarc, amely a dohányipari szereplőket érinti – a trafikosok kivételével. Fizetnek a gyárak, fizetnek a kereskedők, ám nem fizetnének a dohányboltosok. A javaslatot Szatmári Kristóf államtitkár nyújtotta be, akinek családjában összesen 12 trafik van – tájékoztat a cink.hu.

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának anyja nevén mindössze egyetlen nemzeti dohánybolt van, Szatmári-Jähl Angéla azonban nem csak a kiskereskedelemben aktív, nevével a KDNP-hez köthető vasárnapi zárva tartás kapcsán is találkozhattunk, ugyanis ő a tervezet mellett hangosan kiálló, idén márciusban alapított Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség elnöke. Munkájában alelnökként Lázár Vilmos, a CBA felügyelőbizottságának elnöke segíti alelnöki státuszban. Szatmári Kristóf édesanyja emellett a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozatának elnöke is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik