Belföld

A legtöbben buliba tekernek közbringával

Péntek este a legforgalmasabb időszak, de hétköznap sem teljesít rosszul a BuBi. Jelentős fejlesztés várható.

Az elmúlt két hónapban több mint kétszázezren béreltek közbringát. Télen csökkenő forgalommal számolnak, tavasszal viszont még több kerékpárt helyeznek ki – írja a Népszabadság. A téli pihenőre vitt biciklik egy vállalkozói telephelyen várják a márciusi szezonkezdést, de a BKK-nak nem kell külön fizetnie a tárolásért. Mivel most még enyhe az idő, a november elejére tervezett „téli álom” később kezdődik majd, a csúszós-fagyos-havas időben a kihasználtság függvényében vonnak majd ki bringákat a forgalomból.

Jó időben napi ötezer fölé emelkedik a BuBi-bérlések száma, de még esős napokon is több mint háromezren tekernek közbringával. A legnépszerűbb időszakok a hétköznap délutánok, valamint a péntek este hét és a szombat hajnal kettő óra közti időszak. Az első két hónapban komolyabb műszaki hiányosságra nem derült fény, a bicikliket folyamatosan karbantartják. A legtöbb panasz a biciklik súlyára érkezett, ami miatt vékonyabb tömör gumikkal kísérleteznek.

A Népszabadság azt írja, hogy a sikeres bevezetés és a csúszásokból adódó kötbérből bejövő 180 millió forint a rendszer fejlesztésére ad lehetőséget, tavaszig 21 új gyűjtőállomás épül majd meg. A rendszer üzemeltetése évente 250 millió forintba kerül, ennek felét a Mol állja, másik fele a bérleti díjakból és a fővárosi önkormányzat támogatásából származik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik