Belföld

Letaszították a trónról az ELTE-t

A HVG felsőoktatási rangsorán a Semmelweis Egyetem megelőzte az évek óta élen álló Eötvös Loránd Tudományegyetemet – derül ki az Eduline cikkéből.

Az összesített rangsor összeállításakor figyelembe vették a nappali alap- és osztatlan képzésekre első helyen jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a B2-es vagy C1-es nyelvvizsgával felvett hallgatók átlagát, a középiskolai tanulmányi versenyeken kiemelkedő helyezést elért elsőévesek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy – tudományos fokozattal rendelkező – oktatóra jutó nappali tagozatos hallgatók számát, valamint az MTA-címekkel rendelkező oktatók arányát.

Az első öt helyezett így a Semmelweis Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem lett. A karok versenyében az orvos-, bölcsészet- és természettudományi karok vezetnek – olvasható az Eduline-on.

Az évek óta listavezető Eötvös Loránd Tudományegyetem eszerint a második helyet szerezte meg – igaz, az idén is ebbe az intézménybe jelentkeztek a legtöbben, és itt tanít a legtöbb – tudományos fokozattal rendelkező – oktató.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik