Belföld

Kósa kitörölte az elégedetlen devizahiteleseket

Számonkérték a facebookozók a forintosításról szóló ígéreteket. A hozzászólások köddé váltak Kósa Lajos oldalán.

A Fidesz ügyvezető alelnöke Facebook-oldalán sült libacombokat mutogat, de csak azok a hozzászólások maradhattak a képek alatt, melyek jó étvágyat kívánnak a politikusnak. Az elégedetlen hozzászólók – többségük kulturáltan, trágárság nélkül – magyarázatot vártak arra, hogy miért hallgat Kósa a devizahitelek forintosításáról szóló fideszes ígéretekről – írja a Vagy.hu.

A portál lementette és közölte a kitörölt hozzászólásokat. A kommentelők azon háborodtak fel, hogy a Fidesz piaci árfolyamon és kötelező módon tervezi a devizahitelek forintosítását, noha erre három hete Kósa még azt mondta, hogy ez kacsa.

„Amikor minden devizahitel át lesz váltva forintra, rohamosan fog csökkenni a deviza árfolyama. (…) Megint kik lesznek megmentve? Aki tele van pénzzel és amúgy is tudja fizetni a hitelét” – véli az egyik hozzászóló. „Szépen elhúzzuk előttük a kolbászt és megeszik a piaci forintosítást?” – kérdezi egy másik.

Z. O. abban sem biztos, hogy a fényképeken liba van, szerinte az devizahiteles kacsa. M. Cs. szerint pedig rengeteget elvesz a kormány az emberektől, ha az átváltás 256,5 forinton lesz, miközben a végtörlesztésre 180 forintos árfolyamon volt lehetőség. „Erre kellett várni négy évet?” – kérdezte T. M., Cs. L. szerint pedig beláthatatlan következményei lesznek annak, ha ezt a döntést megszavazzák, amiért Kósa is felelősséget vállal, ha nem mond le a pártban vezető pozíciójáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik