Belföld

Balog kitessékelné az abortuszhoz való jogot

Balog Zoltán emberierőforrás-ügyi miniszter szerint a népesedéspolitikáról szóló párbeszédbe az abortuszhoz való jog nem való, és a hivatalos szóhasználatot is alaposan átszabja – írja a VS.hu.

A népesedési kerekasztal 5. éves fennállása alkalmából rendezett konferencián a tárcavezető elmondta, hogy a jelenlegi átlagos 1,3-hoz képest 2,1 gyermek vállalása kellene ahhoz, hogy a népességszám megmaradjon – derül ki a VS.hu beszámolójából.

A fejlettebb országokban csökken a gyerekszám, ennek a megállításához Balog szerint egy olyan európai és világösszefogásban kell gondolkodni, ahová „a világ demográfiai helyzetével foglalkozás ürügyén nem csempésznek be olyan fogalmakat a családpolitikába, népesedéspolitikába, mint például az abortuszhoz való jog”.

Kiderült még az is, hogy a szóhasználatra nagyon figyel, tudatosan íratja át a különböző kifejezéseket: így lett a szocpolból CSÓK (családi otthonteremtési kedvezmény), a terhességből várandósság, a terhességi-gyermekágyi segélyből pedig január elsejével – vagy ha az nem megy, a közeljövőben – várandóssági és csecsemőgondozási díj.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik