Belföld

Az Együtt eljárást kezdeményez Németh Balázs ellen

A közszolgálati híradós hírek elhallgatásával vádolta meg az internetes hírportálokat, anélkül, hogy alátámasztotta volna véleményét.

Mind a MÚOSZ Etikai Bizottságánál, mind pedig a Médiatanácsnál eljárást kezdeményez Németh Balázs közszolgálati híradós ügyében az Együtt politikusa, Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő – tájékoztatott a párt.

A képviselő beadványai szerint Németh Balázs, illetve a közszolgálati híradó egyértelműen megsértette a Médiatörvényt, miszerint a műsorvezető, hírolvasó nem fűzhet politikai hírhez véleményt vagy értékelő magyarázatot. Emellett a híradós megsértette a MÚOSZ Etikai Kódexét is, mivel valótlanságot állított a tekintetben, hogy a hírportálok elhallgatták volna az általa említett kérdéses hírt – érvelt az Együtt.

Közleményükben emlékeztettek, hogy Németh Balázs műsorvezető a közszolgálati híradó 2014. november 8-i adásában a következőt mondta egy hír kapcsán: „Talán az mutatja a legjobban, hogy megint kifejezetten jó hír érkezett a magyar gazdaságról, hogy több internetes oldal elhallgatta vagy megpróbálja elhallgatni a Moody’s döntését. Ezek azok a kritikus hírportálok, amelyek máskor mindenről hosszan beszámolnak, ami szerintük Magyarországnak vagy a magyar embereknek rossz. De most nem volt könnyű hetük, sok mindent kellett ugyanis elhallgatniuk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik