Belföld

Veszélyes lehet a köd kedden

Az ország 12 megyéjére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Amúgy kedden enyhe idő várható, akár 21 fok is lehet.

Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre a tartós, sűrű köd miatt – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Kedden napközben az éjszaka képződött köd mindenütt feloszlik. Délnyugat felől ugyan vastagabb fátyolfelhők is érkeznek majd fölénk, ezek okozhatnak átmeneti felhősödést, de ettől eltekintve az ország nagy részén több órás napsütésre számíthatunk. Legfeljebb késő este vastagszik meg délnyugaton a felhőzet. Északkeleten, és az ország középső részén, a ködös vidékeken páralecsapódás, szitálás délelőtt előfordulhat, de ettől eltekintve csapadék továbbra sem várható. A déli, délkeleti szél a Kisalföldön időnként megerősödik, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 21 fok között valószínű. Késő este 8, 13 fok várható.

Szerdán a Dunántúlon nagyrészt erősen felhős időre kell számítani, és helyenként kisebb eső is várható, másutt hosszabb időszakokra is csökkenhet a felhőzet, csapadék nem valószínű. Reggelre átmeneti ködfoltok képződnek. A délkeleti szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 18 fok között alakul.
Csütörtökön nyugat felől megvastagszik a felhőzet, napsütés inkább csak északkeleten, keleten valószínű a reggeli, délelőtti órákban. Az északkeleti országrész kivételével több helyen várható eső, zápor. A keleti, északkeleti szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 17 fok között alakul, északnyugaton várható a hűvösebb.

Pénteken felszakadozik a felhőzet, és a változó felhőzet mellett néhány órára kisüt a nap. Inkább csak délen fordulhat elő helyenként kisebb eső. A változó irányú szél mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 3, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 17 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik