Belföld

Norvég Alap: feljelentést tett a Kehi

Hűtlen kezelés miatt tett feljelentést a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) ismeretlen tettes ellen a Norvég Civil Támogatási Alaptól (NCTA) Magyarországra érkező pénzek felhasználása ügyében – erősíttette meg a Magyar Nemzet értesülését az ellenőrzési hivatal.

A Kehi-jelentés kormány általi megtárgyalása után a rendőrségnek most megküldött feljelentésben az is szerepel, hogy az Ökotárs Alapítvány vezette konzorcium képviselői – mint az NCTA vagyonkezelői – az összeférhetetlenségi szabályokat megsértve számos olyan szervezetnek nyújtottak támogatást, amelyek a lebonyolító alapítványok vezetőihez, illetve a pályázatok értékelésében részt vevő személyekhez köthetők – tudta meg a Magyar Nemzet.

A támogatási szerződések szabálytalan módosításával, valamint az el nem számolható költségek elfogadásával is hozzájárultak ahhoz, hogy az NCTA legalább 250 millió forintot szabálytalanul fizessen ki. A Magyar Nemzet információi szerint a Kehi költségvetési csalás miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) is feljelentést tett, mivel a gyanú szerint egyes támogatott szervezetek a jóváhagyott céltól eltérően használták fel az NCTA-tól származó pénzeszközöket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik