Belföld

Váratlan közjáték a parlamenti ülésteremben

Az MSZP-s Heringes Anita bevitt az ülésterembe az EU-s zászlót, de az ülést vezető KDNP-s Latorcai János rászólt a képviselőre, hogy a zászlónak ott nincs helye.

Heringes Anita azt mondta az Indexnek, hogy az Országgyűlés alelnöke figyelmeztette őt, hogy szerinte nincs helye ott a zászlónak, mert „a parlamentnek egységes arculata van”, és „mi lenne, ha minden nemzetiségi szószóló behozná a saját zászlóját a terembe”. A szocialista képviselő szerint az EU-s zászló mindenkire vonatkozik, mert minden képviselő magyar és európai uniós állampolgár.

A múlt héten is bevitt az ülésterembe egy EU-s zászlót az MSZP néhány képviselője, de az hétfőre eltűnt. Az Index cikke szerint a most bevitt zászló még ott van.

Az Európai Unió zászlaja a Parlament épületén sincs kint május közepe óta. Kövér László házelnök vetette le onnan azzal az indoklással, hogy nem kötelező kitűzni, és az EU-ban sincs kint a zászló minden nemzeti parlamenten. Az Országház Kossuth téri homlokzatán a magyar lobogó mellett a székely zászló van kitűzve tavaly február óta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik