Belföld

Nekiment a Fidesz Goodfriendnek

A kormánypárt szerint a DK-nak arra kellene használnia külföldi kapcsolatait, hogy Amerika olyan nagykövetet küldjön Magyarországra, aki kellő súllyal tudja képviselni az USA érdekeit.

A baloldalnak, élén Gyurcsány Ferenccel úgy tűnik, semmi sem drága – írja a Fidesz közleményében. „Hazug jelentés tollbamondása, az ország elleni provokatív meghallgatások megszervezése, a magyar családokat segítő rezsicsökkentés és devizahiteleseket támogató intézkedések megtámadása után most éppen a magyar családokat és vállalkozásokat megillető uniós forrásokat akarják veszélybe sodorni hazánk lejáratásával”.

A Fidesz szerint a „bukott baloldalnak” tudomásul kell vennie, hogy „a magyar emberek nem kérnek többet abból a Gyurcsány Ferencből és bandájából, akinek kormányzása minden idők legkorruptabb korszakát jelentette Magyarországon. Felszólítjuk a baloldalt, hogy ne Brüsszelbe szaladgáljon saját országát elárulni, hanem inkább használja arra nyilvánvalóan jó külföldi kapcsolatait, hogy az Amerikai Egyesült Államok olyan nagykövetet küldjön Magyarországra egy ideiglenes ügyvivő helyett, aki kellő súllyal, kellő megalapozottsággal tudja képviselni Magyarországon az USA érdekeit” – áll a közleményben.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetségét jelenleg ideiglenes ügyvivőként vezeti André M. Goodfriend, akit a kormányoldal azután kezdett támadni, hogy Amerika kormányközeli tisztségviselőket, köztük Vida Ildikó NAV-elnököt tiltotta ki korrupciógyanú miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik