Belföld

A TV2 bukhatja a kormány barátságát

A nemrég tulajdonost váltott csatorna nem úszhatja meg a reklámadót és konkurenciát is kap. Lehet, hogy a Simicska és Orbán között zajló kiszorítósdi új színterévé válik a kereskedelmi tévé – írja a Népszava.

Kapcsolódó cikkek

Már nem tartja stratégiailag fontos eszköznek a médiapiaci fronton, illetve az RTL Klubbal szembeni háborújában a TV2-t a kormány – értesült a Népszava. A nemrég eladott csatorna jövőre már nem kap engedményt a reklámadóból, de a programdíjból sem részesedik. Viszont állami konkurenst kapott.

A TV2 tulajai sokat bukhatnak

A kormány sokkal inkább a jövő tavasszal startoló “nemzeti bulváradót” szánják az RTL, mint a legnézettebb kereskedelmi csatorna vetélytársának.


Forrás: lastdaysoftenyek.tumblr.com

A lap forrása szerint ha igaz, hogy a TV2 Simicska Lajos érdekeltsége “volt és maradt”, még sok csapást szenvedhet a közeljövőben. A német ProSieben1, a TV2 korábbi tulajdonosa a csatorna jövőbeli teljesítményéhez kötötte a vételárat, vagyis, ha Simon Zsolt és Yvonne Dederick nem tudnak majd fizetni, komoly összeget kell megtéríteniük.

Az RTL-nek nincs visszaút

Polyák Gábor médiajogász, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője szerint az RTL számára már “nem járható út” a kormánnyal való megbékélés. “Azt gondolom és azt remélem, a reklámadó jövőjétől függetlenül, köztük már nem lesz nagy barátság.

Az RTL-nek sikerült európai szintre vinnie újra a Magyarországgal szembeni kritikákat, miként a Híradó politikai hozadéka is feltehetően érzékenyen érinti a Fideszt népszerűségét” – mondta a szakértő, hozzátéve: ezeket a kormány már soha nem fogja megbocsátani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik