Belföld

Megrótták az ombudsmani hivatal főosztályvezetőjét

Megrovásban részesült, de maradt pozíciójában az ombudsmani hivatal főosztályvezetője, aki a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű jogvédő szervezettel levelezett a VIII. kerületi tűcsereprogramos jelentésről.

Lezárult a belső fegyelmi vizsgálat Borza Beáta, az ombudsmani hivatal főosztályvezetője ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet. A munkatárs a levelezésben használt megfogalmazásaiért elismerte a felelősségét, ezért fegyelmi büntetésként megrovásban részesült, de pozíciójából nem mozdították el. A megrovásról szóló határozat nyomatékosan felhívta a figyelmét a törvényben és az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala közszolgálati szabályzatában rögzített kötelezettségek, valamint az ezeken alapuló hivatali eljárásrend betartásának fontosságára.

Közben a Fővárosi Főügyészség elutasította Székely László alapjogi biztos feljelentését. Az ombudsman azért tett feljelentést tiltott adatszerzés miatt, mert a napilap közölte a hivatal és a TASZ közötti levelezést. Az ügyben az Alkotmányvédelmi Hivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat még vizsgálódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik