Belföld

Egy lakás áráért újítják fel Orbán dolgozószobáját

15 millióból újítják fel Orbán Viktor irodáját, aki egyébként 2016-ban a budai Várba költözik – írja a Bors.

A kormány hivatalos weboldalán közbeszerzési eljárás során keresik a Parlament miniszterelnöki szárnyának belsőépítészeti tervezőjét. A Miniszterelnökség a Borssal közölte, hogy „a beszerzés célja, hogy a Parlament ezen részének egyes termei, eredeti belsőépítészeti kialakításuknak megfelelően helyreállításra kerüljenek, független attól, hogy a helyreállítást követően azok milyen módon kerülnek további hasznosításra.„ A felújításra maximum nettó 15 millió 200 ezer forintot fordítanak.

Hogy pontosan mit takar az eredeti helyreállítás, arra a Bors nem kapott választ. Így nem tudni, hogy miért van szükség a felújításra, hiszen néhány éve már volt egy hasonló közbeszerzés. Épp a Miniszterelnökség iratai között bukkantak egy 2012-es tételre, amely szerint 7,2 millió forintért megbíztak egy céget a „Parlament Miniszterelnöki Szárny termeinek belsőépítészeti tervezése és a kivitelezés során tervezői művezetés” elnevezésű munkával.

Az eredeti iroda 70 négyzetméteres, és előtte Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc (aki a hozzá tartozó fürdőben zuhanyozott futás után) és Bajnai Gordon is itt dolgozott. Orbán azonban 2010-ben az addigi miniszterelnöki irodából fogadószobát csinált, ő maga pedig átköltözött a mellett lévő 180 négyzetméteres Nándorfehérvári terembe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik