Belföld

Ózd – másodszor is Janiczak

Szerinte "Ózd ma nyert, holnaptól végre elindulhat a munka és együtt megmutatjuk, hogy Ózd a csodák csodája!"

Az adatok feldolgozása még tart, de Janiczak David – közösségi oldalán – már megköszönte, hogy másodszor is bizalmat kapott. Mint írta, mérhetetlen öröm és büszkeség számára, hogy az ózdi emberek bebizonyították: “rendíthetetlenek, nem hajolnak meg senki előtt és hisznek a változásban”. Szerinte “Ózd ma nyert, holnaptól végre elindulhat a munka és együtt megmutatjuk, hogy Ózd a csodák csodája!”

Janiczak Dávid JOBBIK  9 886  64.35
 3  Fürjes Pál FIDESZ-KDNP  4 888  31.82  
 2  Veres Zoltán MSZP-DK  504  3.28  
 1  Kónya Béla MUNKÁSPÁRT  57  0.37  
 6  Gál József SZOCIÁLDEMOKRATÁK  14  0.09  
 5  Tóth Melinda Anna JESZ  13  0.08  

 

Az öröm érthető, 97 százalékos feldolgozottságnál 5 ezer szavazattal vezet a  jobbikos jelölt  a fideszes Fürjes Pálnál. 

Janiczak Dávidra a választók 64,35 százaléka, Fürjes Pálra, a Fidesz-KDNP jelöltjére 31,82 százalék szavazott, az MSZP-DK jelöltjét 3,28 százalék támogatta. Kónya Bélára, a Munkáspárt jelöltjére, Gál Józsefre, a Szociáldemokraták jelöltjére és Tóth Melinda Annára, a JESZ jelöltjére a választók kevesebb mint fél-fél százaléka szavazott.

Janiczak korábban lapunknak azt mondta, programja nem csupán öt évre szól, Ózdon meghonosítaná az érpataki modellt, amelynek számos eleme követendő számára.

A Jobbik történelmi sikerként értékelte, hogy polgármesterjelöltje a voksok kétharmadával kapott több szavazatot, mint a megismételt választásokat kikényszerítő fideszes Fürjes Pál. „Egy dicső múlttal rendelkező magyar munkásváros felemelte fejét, s azt mondta a Fidesz–KDNP-nek, hogy elég volt! Elég volt a cigányok felhasználásából a magyarok ellen, elég volt a korrupt, kiskirályságokat építő politikájukból, elég volt a politikai kommunikációval leplezett semmittevésükből és mindennapi arrogáns stílusukból. Hiába torpedózták meg az előző jobbikos győzelmet, hiába szállíttatták ezerszámra a cigány szavazókat, hiába osztogattak krumplit, almát, pénzt, hiába próbálta lejáratni a fideszes médiahenger a jobbikos Janiczak Dávidot, hiába zsarolták meg Ózdot, hogy jobbikos győzelem esetén nem jönnek a városba befektetők, s hiába járatták csúcsra a Kubatov-listázást”.

A Jobbik szerint az ózdiak többsége a lerázta magáról 25 év porát, a magyar emberek büszkén kiálltak egymás és Janiczak Dávid mellett. Ózd „példát mutatott arra, hogy a legnagyobb ellenszélben és önkénnyel szemben is sikerrel lehet felvenni a harcot, s a Jobbik zászlaja alá gyülekezve, egymással összefogva a kétharmados túlhatalmú Fidesz–KDNP-t is le lehet győzni. Ez a példa utat mutat minden magyar városnak és falunak, hogy bátran küzdve legkésőbb 2018-ban leváltható a Fidesz uralma a Jobbikkal szövetségben”.

A választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tett a Jobbik a rendőrségen az ózdi polgármester választáson történtek miatt – közölte Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. Előzőleg a Jobbik azt állította, hogy Ózdon szervezetten szállították a Fideszhez köthető aktivisták a romákat szavazni. A párt választási megfigyelői szerint a tömegesen osztogattak csomagokat a szavazatokért cserébe.A Jobbik vérlázítónak nevezte, hogy politikai ellenfelei most is nemtelen eszközöket alkalmaznak, a cigányvoksok megvásárlásától remélik a sikeres választási szereplésüket. Ez a módszer a választók teljes lenézését, megalázását jelenti – tudatta a Jobbik.

 

Olvasói sztorik